Négynapos lesz a húsvéti fesztivál Hollókőn

Gazdag folklórprogrammal, palóc gasztronómiával, népszokásokkal, locsolkodással, koncertekkel várják a látogatókat.

Idén négynapos lesz a Hollókői Húsvéti Fesztivál, a programok pénteken kezdődnek a Nógrád vármegyei világörökségi faluban.

Gazdag folklórprogrammal, palóc gasztronómiával, népszokásokkal, locsolkodással, koncertekkel várják a látogatókat, de családi és gyermekprogramokat is szerveztek Hollókőn.

A pénteki, ingyenes napon kézműves kirakodóvásár lesz a Petőfi úton, tojásfestés több helyszínen, a Látogatóházban archív képeket és régi hollókői filmeket vetítenek, és felelevenítik a böjti szokásokat a nagypénteki liturgia előtt.

Szombaton gasztronómiai és hagyományőrző programok várják az érdeklődőket az Ófalu udvaraiban: kereplőzés, a népi élet bemutatása, tánctanítás a Nógrád Táncegyüttessel, karikázó és népviseletes életkép a Hollókői Néptáncegyüttessel, szilvásgombócfőzés a Kétbodonyi Hagyományőrzőkkel. A nagyszínpadon este a Keleti Szél zenekar ad koncertet.

A vasárnap húsvéti szentmisével és feltámadási körmenettel kezdődik, majd jön a locsolkodás a templomnál és az alsó kútnál.

A színpadon a Hollókő Táncegyüttes és a hollókői citerások húsvéti műsora nyitja meg az ünnepi programot, fellép többek között a Fonó Néptáncegyüttes és a Nógrád Táncegyüttes, a Pásztói Folk Band, valamint népzenei koncertet ad a Dűvő Zenekar.

Húsvéthétfőn is lesz szentmise, locsolkodás, számos folklórprogram, a vendégek belehallgathatnak Bukovics János palóc mesemondó meséibe is. Mások mellett színpadra lép a Muzsla Néptáncegyüttes, valamint a Magyar Banda Hegedűs Bori és Causanella Izabella énekesnőkkel.

Belépő

2024. március 29-én az Ófalu és a kézműves vásár szabadon és ingyenesen látogatható, a kiállítások belépői külön fizetendők, vagy Faluséta jeggyel látogathatók.

Március 30-án, szombaton a felnőttjegy 5500, a gyerek- és nyugdíjas jegy 4000 forintba kerül. Vasárnap és hétfőn a felnőtteknek 6500, a gyereknek/nyugdíjasoknak 5000 forintot kell fizetni a belépésért. A 7 éven aluliak számára ingyenes a fesztivál.

2024. március 25.

Szerző: MTI / Fotó: MTI/Komka Péter

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek