Nárciszfesztivált rendeznek a Zselic lábánál

Rippl-Rónai Józsefnek haláláig volt otthona a Nárciszünnepnek helyet adó Róma-hegyi villa és annak ezekben a napokban nárciszokkal díszített parkja.

Színes programokkal várják az érdeklődőket a kaposvári Nárciszünnepen, amelyet 2024. március 23-án tartanak a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.

A szervező Rippl-Rónai Múzeumnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a rendezvényen a Vattacukor zenekar, a Z-Generáció és a Somogy Zenekar ad koncertet.

A látogatók kézműves-foglalkozásokon, népi játszótéren, élményfestésen, interaktív huszárpróbán vehetnek részt.

Az érdeklődők láthatnak divatbemutatót, és tárlatvezetéseken ismerhetik meg a múzeum képzőművészeti gyűjteményét, azon belül Rippl-Rónai József festőművész munkásságát.

A múzeum kaposvári, Fő utcai főépülete és az emlékház között kisvonat közlekedik, amelyet térítésmentesen vehetnek igénybe a fesztiválra érkezők.

Rippl-Rónai Józsefnek haláláig volt otthona a Nárciszünnepnek helyet adó Róma-hegyi villa és annak ezekben a napokban nárciszokkal díszített parkja. A művész a pajtaépületből átalakított műteremben alkotott, galambokat, méheket, szarvasmarhákat tartott, és volt egy szamara is, amelynek a kaposvári sétálóutcán állítottak emléket.

A nárciszokat szerető festőművész körül nagy élet zajlott, a ma már emlékházként működő épületben a magyar irodalom olyan hírességeit látta vendégül, mint Ady Endre vagy Móricz Zsigmond.

2024. március 22.

Szerző: MTI / Fotó: Nárciszfesztivál Kaposváron (c) MTI/Katona Tibor

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek