Március 15-től tavaszi menetrend szerint jár a gemenci erdei vasút

Felkereshetik a kirándulók a vadmegfigyelőt is.

Március 15-től tavaszi menetrend szerint közlekednek az erdei vasút járatai a gemenci erdőben, és a pörbölyi Ökoturisztikai Központ is teljes szolgáltatással várja látogatókat a nemzeti ünnepen.

A vasúti járatok hétvégenként és ünnepnapokon 10 és 12 órakor, valamint 14 óra 20 perckor indulnak Pörbölyről Malomtelelő állomásig. Az utolsó vonat a gemenci erdőből 15.25-kor indul vissza.

Az ökoturisztikai központ kiállításai hétvégén 9 és 15 óra között lesznek nyitva, felkereshetik a kirándulók a vadmegfigyelőt is. A központban látható lesz a gemenci erdő életközösségét, a Sárköz népművészetét ismertető Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben című, illetve a gemenci gímszarvast több mint 300 fotón, diorámával bemutató kiállítás.

Hétköznapokon a központ játszótere, a közeli vadmegfigyelő látogatható, az erdei vasút és a kiállítások előre bejelentkezett csoportok számára érhetők el.

(Címlapfotó: A Rezét nosztalgia gőzmozdonya a Pörböly – Lassi vonalszakaszon a gemenci természetvédelmi területen MTI/Máthé Zoltán)

2024. március 5.

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek