Bernáthegyi kutyás vidámpark nyílik a svájci Alpokban

A bernáthegyiekkel kapcsolatos történetek, mítoszok és legendák interaktív és játékos formában kerülnek bemutatásra.

Január 30-án letették a leendő Barryland alapkövét. A martigny-i tematikus parkot teljes egészében a bernáthegyinek szentelik.

Martigny-ban, Valais kantonban található a Fondation Barry du Grand-St-Bernard, a svájci nemzeti kutya egyik legfontosabb és egyben legrégebbi tenyésztőközpontja.

A 2005-ben alapított Fondation Barry nem csak tenyészti és megőrzi a fajtát, hanem számos találkozót is szervez az emberekkel, hogy javítsa az ember és a kutya közötti kapcsolatot. Ez azonban nem minden, hiszen a létesítményben egy hihetetlen élő múzeum is működik, amely a látogatókat kapcsolatba hozza a bernáthegyiekkel, és lehetővé teszi múltjuk és jelenük, életük és mindennapjaik közvetlen megfigyelését.

A Barryland tematikus park – az első és egyetlen -, amelyet teljes egészében a bernáthegyinek szentelnek majd.

A leendő témapark munkálatai már megkezdődtek. A projektért, amelynek középpontjában a meglévő múzeum marad, a martigny-i GAME építésziroda felel, amely egy kutyamancs formájú épületet képzelt el.

A park 20 000 négyzetméteres területet foglal majd el, és a látogatóknak új és átfogó perspektívát kínál majd e kutyusok életéről. A bernáthegyiekkel kapcsolatos történetek, mítoszok és legendák interaktív és játékos formában kerülnek bemutatásra, így az emberek elmerülhetnek a három évszázados bernáthegyi történelemben.

A témapark természetes folytatása lesz a már meglévő múzeumnak, amely 2023-ban több mint 83 000 látogatót fogadott. A Fondation Barry azt tervezi, hogy 2025 nyarán nyitja meg a vidámparkot.

2024. február 15.

Szerző: Hegycsúcsok

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek