LEGO hószobor kiállítás nyílt Ischglben

A szobrok közvetlenül a sípályák mellett vannak felépítve, ezért a téli sportok szerelmesei még sokáig élvezhetik.

A 30. „Shapes in White” hószobrászati verseny Ischglben az 1. helyezést a svájci Simon Morgenthaler és Stefan Zuber kapta „A LEGO kastély” című szobrával.

A téli sportok szerelmesei a Silvretta Arénában mostantól tizenegy, akár négy méter magas hóból készült LEGO fantáziaképet csodálhatnak meg. Az összes havas műalkotás 2024. március közepétől kriptoművészet formájában NFT-ként (non-fungible token) megvásárolható lesz.

A „Shapes in White” 2024 nyertese: Simon Morgenthaler és Stefan Zuber Svájcból aranyérmet nyert a „The LEGO Castle” című LEGO-szoborral a 30. „Shapes in White” hószobrászati versenyen Ischglben. Fotók: TVB Paznaun – Ischgl / Flo Mitteregger

A második helyezett az olasz Ivo Piazza és Reiner Kasslatter lett „Achtung Hai” című alkotásával. A bronzérmet az olasz Thomas Mussner és Stefan Malsiner kapta „És én repülök, repülök…” című alkotásával. A tizenegyedik és egyetlen előre meghatározott témájú szobrot, egy LEGO-szívet „30 Years of Shapes in White” címmel a tavalyi első és második helyezettek, Ivan Holzknecht/Armin Rifesser és Ivo Piazza/Damian Piazza Olaszországból készítették.

A „Shapes in White” történetének története 

Mit kezdjünk ezzel a sok hóval? Művészet – mi mást! Ezzel az ötlettel indult el 30 évvel ezelőtt Ischglben a „Shapes in White” hószobrászati projekt. Azóta a szobrászok minden évben egy új, előre meghirdetett téma alapján küldik be terveiket az Ischgl-i hószobrászverseny zsűrijének. A zsűri kiválasztja a legszebb pályaműveket, és tíz művészpárt hív meg a Silvretta Arénába, hogy megvalósítsák azokat. A hóművészeknek ezután öt napjuk van arra, hogy a 239 pályakilométeres síterepen hóból megalkossák kb. 5 x 4 x 4 méteres remekműveiket.

A többnyire több mint 2000 méteres tengerszint feletti magasságnak és a közvetlenül a sípályák mellett és azokon való elhelyezkedésnek köszönhetően a szobrokat a téli sportok szerelmesei még sokáig élvezhetik.

Az eseményre 2025 januárjában ismét sor kerül.

2024. január 27.

Szerző: Hegycsúcsok

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek