A Bécsi Jégálom idén egy varázslatos égi úttal még nagyobb lesz

A Wiener Eistraum a világ első, különböző platformokon működő jégpályája.

A Bécsi Jégálom január 19-én nyitja meg kapuit, idén is még nagyobb lesz, ezúttal 9500 négyzetméter.

2019 óta nemcsak a földszinten lehet korcsolyázni az Eistraumban, hanem gyakorlatilag az első emeleten is. Idén a „Sky Rink” néven ismert felső szintet ismét kibővítették. Korábban a két szintet egy 110 méter hosszú rámpa kötötte össze. Most egy újabb bejárat nyílik az első emeletre: az „Égi út” összeköti majd a peront a városháza tér melletti területtel.

A Sky Rink Jégteraszról gyönyörű kilátás nyílik a romantikus fényáradatban úszó korcsolyapályákra és a Városháza Parkban kacskaringózó jégösvényre is.

Idén ismét lesz egy 550 négyzetméteres ingyenes gyakorlótér minden kezdő számára a park északi felében. Tavaly ez nem állt rendelkezésre. A park déli részén egy közel 100 négyzetméteres gyermekpályát is kialakítanak, amely szintén ingyenesen használható.

A gyakorlótér hétköznapokon 17.00 órától nyolc curlingpályává alakul át. Egy további curlingpálya, amelyhez egy kis faház is tartozik, magánpartik vagy céges rendezvények számára bérelhető. A vendéglátó program része egy nagy faház, amely akár 170 fő befogadására is alkalmas. Az értéktárgyakat szekrényekben lehet tárolni. Korcsolyakölcsönző is működik.

Az Eistraum megnyitójára január 19-én 19:00 órakor kerül sor. Ezt követően a jégpálya naponta 10.00 és 22.00 óra között tart nyitva. A jégpálya március 3-ig tart nyitva. Jegyek a helyszínen vagy online vásárolhatók. Az online jegyek beolvasására közvetlenül a mobiltelefonról van lehetőség a sorompóknál, így elkerülhető a jegypénztáraknál való várakozás.

A környezetbarát üzemeltetése érdekében lépéseket tesznek az áramfogyasztás csökkentésére. A korcsolyakölcsönzőt például a hűtőgépek hulladékhőjével fűtik. Idén tervezik a napelemekkel való próbaüzemet is.

2024. január 6.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotó: (c) Stadtwienmarketing

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek