Hőlégballon fesztivál Európa legszebb alpesi völgyében

Van benne valami varázslatos: a színes hőlégballonok szinte hangtalanul lebegnek a hegyvonulatok felett, és apró pontokként tűnnek el a horizonton.

Ezt a csodálatos látványt kínálja a 27. Nemzetközi Ballonfesztivál résztvevőinek és vendégeinek a Tannheimer Talban január 7. és 27. között.

A Nemzetközi Ballonfesztiválon valóra válhat az az álom, hogy hőlégballonban utazzon és a magasból gyönyörködjön a tájban.  Az időjárás határozza meg a tempót: hiszen elsősorban a szél erősségétől függ, hogy milyen messzire jut a hőlégballon. Jó körülmények között lenyűgöző panorámaútra indulhatunk az Allgäu régióba a Neuschwanstein-kastély fölé, vagy akár az Alpok fölé is repülhetünk.

Amikor a pilóták egy sötét téli éjszakán felszállásra készítik a ballonokat, a völgy különösen romantikussá válik. Ekkor a lángok a hóra és a jégre varázslatos fényjátékot varázsolnak a különböző zenékre, varázslatos pillanatokat teremtve. A Tannheimer Talban három kedd este 20 órakor kerül sor a léggömbök izzására: január 9-én Gränben, január 16-án Nesselwängle-ben és 2024. január 23-án Jungholzban.

2024. január 5.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotók: © TVB Tannheimer Tal/Achim Meurer

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek