Kezdődik a síszezon, nyitnak a sípályák Tátralomnicon

A Magas-Tátra idén is népszerű hely a karácsonyi és újévi időszak eltöltésére., ahol az újév megérkezését sokféleképp ünneplik meg.
A népszerű családi síközpont, Tátralomnic december 15-én, pénteken nyitja meg kapuit. A síelőknek 8 km pálya és 4 felvonó áll rendelkezésükre: Tatranská Lomnica – Start, Buková hora, Čučoriedky.

A gyalogos látogatók számára december 15-től Tátralomnicon a Start – Skalnaté Pleso gondolás felvonó és a Lomnici štít felvonó is megnyílik.

A Skalnaté Pleso és Čučoriedky közötti sípályák, amelyek előkészítésén jelenleg is dolgoznak, továbbra is zárva vannak. A legmagasabban fekvő Lomnici-nyereg sípálya sem üzemel, ennek megnyitása akkor várható, ha a természetes hó mennyisége eléri a megfelelő szintet.

A Magas-Tátrában december 2. óta síelnek Csorba-tónál, ahol az Interski, a Turistická és a Juniorská pályák vannak nyitva. Karácsonykor az újtátrafüredi Jakubkova lúka sífelvonót is üzembe helyezik.

A szánkózás szerelmeseinek van egy 2,5 km-es szánkópálya Hrebienok és Starý Smokovec között.

A Magas-Tátra idén is népszerű hely a karácsonyi és újévi időszak eltöltésére. A karácsonyi ünnepekre a szállodák kihasználtsága átlagosan már 60-70%, az év fordulóján a kihasználtság várhatóan meghaladja a 90%-ot.

Az újév megérkezését sokféleképp ünneplik meg a Magas-Tátrában: Hrebienokon a Tarajkában szilveszteri oldies partit rendeznek, angyalok és démonok lesz a központi témája a szilveszternek Tátralomnicon, de sok helyen latin stílusban ünneplik majd az újév érkezését.

2023. december 15.

Szrező: Hegycsúcsok / Fotó: A Magas-Tátra Salgótarján közeléből fotózva (c) MTI/Komka Péter

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek