Nem jár a sikló az Alpokban, mindenki ki akarja próbálni a pótlójáratot

Luxus a sikló viteldíjáért.

Mivel a svájci Braunwald autómentes magashegyi üdülőhelyre vezető siklóvasút felújításon esik át, szükség volt egy vasúti pótló szolgáltatásra. Mostantól helikopterek viszik a vendégeket a nyaralóhelyükre.

Friss és tiszta svájci hegyi levegő, kipufogógázoktól mentes: Braunwald klimatikus gyógyhely szennyezetlen levegőjével hirdeti magát, az autóknak itt nincs helyük. Aki a svájci üdülőhelyet szeretné meglátogatni, annak fel kell utaznia a siklóvasúttal a Glarus hátországában található napozóteraszra. Az autók alul maradnak.

A Braunwaldi siklóvasút az egyetlen összeköttetés Braunwaldba: 7 perc alatt teszi meg a 600 méteres magasságot, és elviszi a látogatókat a klimatikus gyógyhelyre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

rareplanes (@rareplanes) által megosztott bejegyzés

A drótkötélpálya jelenleg általános felújításon esik át, és november 6-tól november 17-ig, péntekig zárva tart. Ennek ellenére Braunwald nincs elzárva a világ többi részétől, mivel a Braunwaldbahn gondoskodott a pótlásról. És ez elég látványos.

Naponta többször is helikopterrel szállítják oda-vissza a vendégeket és a helyieket a csomagjaikkal együtt a hegyi üdülőhely és a völgyállomás között. Egy járaton legfeljebb öt utas szállítható, a csomagokat pedig a helikopter külső oldalán elhelyezett szállítóboxban tárolják. Mindezt a normál vasúti menetdíjért, ami 3,75 eurónak megfelelő összegnek felel meg.

A helikopterleszállóhely közvetlenül a siklóvasút lábánál található. Az Airbus helikopterek jó időben reggel 7.30 és 9 óra között, valamint 11.30 és 13.30 között, illetve 15 és 17 óra között szállnak fel onnan, hogy rövid, kevesebb mint másfél perces repüléssel 600 méteres magasságba repüljenek.

Amint arról az Aerotelegraph beszámol, a tömeg óriási. Már nem csak a helyiek és a turisták veszik igénybe az ajánlatot. A légi utasok is felfedezték maguknak ezt a különleges vasúti pótló szolgáltatást. Azonban gyakran várakozniuk kell, mivel Braunwald lakosságának, a turisztikai vállalkozások alkalmazottainak, a kereskedőknek és az iskolásoknak elsőbbsége van a járatokon.

2023. november 19.

Szerző: Hegycsúcsok

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek