Ezek a Dolomitok legszebb karácsonyi vásárai

A hagyományos dél-tiroli adventi vásárok kis hegyi falvakban, varázslatosan festői helyszíneken kerülnek megrendezésre.

Dél-Tirol eredeti karácsonyi vásárai

Bolzano, Merano, Bressanone, Vipiteno és Brunico: az öt dél-tiroli piac olyan kihagyhatatlan események, amelyek a régió karácsonyát az egyik legromantikusabbá teszik. A piacok, amelyek mindegyike autentikus ünnepi hangulatot áraszt, november 24-től 2024. január 6-ig tartanak nyitva.

Brixenben a kézműves jászolok kihagyhatatlanok, kezdve a Hofburgban, a Palazzo Vescovile-ban őrzöttekkel, amely a COLORS című fénymusicalnek is otthont ad.

Meranóban a fő látnivalók a Passirio folyó mentén álló, dél-tiroli termékekkel teli kis faházak, a jégpálya, az élő betlehem és a gyermekkarusszel.

Aosta (Val d’Aosta)

Aosta karácsonyi vására, november 25-től január 7-ig az aostai Marché Vert Noël látványos fényjátékot kínál egy ókori római színház hátterében.

A város faházai ünnepi varázslatos környezetet teremtenek, ahol hagyományos termékeket, például Fontina sajtokat, felvágottakat és borokat, de a helyi kézművesek csodálatos fából készült alkotásait is megtekintheti.

Aprica (Lombardia)

Aprica, a Milánótól egy kőhajításnyira fekvő gyönyörű hegyi falu téli vásárral ünnepli a karácsonyt. December 7-10. között kezdődik, majd december 16-17-én és december 23-tól január 7-ig tart.

Vásárlás, zene és szórakozás a gyerekeknek, ez a piac tökéletes après ski lehetőség, tekintve, hogy Aprica 50 km pályát kínál, plusz további hetet a sífutáshoz, és sok más, a hó és a természet élvezetére kialakított tevékenységet.

Trento és környéke (Trentino-Alto Adige)

Trentino kihagyhatatlan úti cél a karácsonyi vásárok kedvelői számára. A legnagyobb Trentóban van, közel 100 fából készült karácsonyi bölcsővel, november 18-tól január 7-ig eleveníti meg a város szívét.

A trentói piac egyben kiváló kiindulópont számos más piac meglátogatásához is, amelyek karácsonykor megvilágítják Olaszország egyik legszebb alpesi régióját: 17 piac található Trentino ugyanannyi csodálatos kisvárosában és falujában, Roveretótól, ahol az ünnepségeket a fény témájának szentelik, a történelmi központjában található barokk paloták termeit feldíszítő Alán át egészen Avioig, amely az ünnepi ünnepekre feldíszített kastélyban fogadja a látogatókat.

Cison di Valmarino (Veneto)

Ha Olaszország kisvárosaiért rajong, Cison di Valmarino-t nem szabad kihagyni karácsonykor. Cison, amely szépségéért kiérdemelte az olasz Touring Club narancssárga zászlóját, a természetben tett kirándulások egyik legjobb kiindulópontjaként ismert.

A Valdobbiadene szőlőültetvényei által körülvett Rolle falucskát elsőként védte meg az Olasz Környezetvédelmi Alap, de itt található az egyik legjellegzetesebb karácsonyi vásár is.

„Stelle a Natale” néven idén december 2-3. és december 8-10. hétvégéjén rendezik meg. Az utcák mentén faházak mutatják be a helyi kézműves termékeket, amelyek igazi műalkotások. Emellett a művészek a boltjaikban a Születés jelenetének eredeti ábrázolásait állítják fel, a piazzát pedig a környező erdőkből származó látványos díszek díszítik.

2023. november 17.

Szerző: Hegycsúcsok

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek