Idén különösen varázslatosak a karácsonyi vásárok Felső-Ausztriában

Karácsonyi hangulat, ünnepi fényár és édes illatgomolyagok várják a vendégeket Felső-Ausztria karácsonyi vásárain.

Adventi hangulat Linzben

Weihnachtsmarkt am Hauptplatz in Linz(c) Linz Tourismus/Robert Josipovic

November 24-től ismét karácsony hangulat uralkodik Ausztria legnagyobb temploma, a linzi Új Dóm előtt. December 23-ig itt kerül megrendezésre az Advent am Dom karácsonyi vásár: magas színvonalú gasztronómiai és kézműves kínálattal, hangulatos zenei aláfestéssel.

A karácsony előtti Linzben két másik nagy adventi vásárnak is szerepelnie kell a látogatási listán: A Christkindlmarkt a Hauptplatzon csillogó fénytengerbe meríti a nagy teret. Az ünnepi fényben úszó Landstraße másik végén, a linzi Volksgartenben található karácsonyi vásár pedig különösen a családokat vonzza. Mindkét piac 2023. november 18-tól december 24-ig tart nyitva.

A wels-i fények ösvényén

Wels karácsonyi világa az adventi időszakban a fények ösvényével gyönyörködteti a látogatókat. November 17-től egészen 2024. február 2-ig, a gyertyaszentelő ünnepekig hangulatos fényszobrok szegélyezik a karácsonyi motívumokkal díszített élményutat. Több mint 600 000 LED-fénypont világítja meg a lámpásokon, hógömbíveken, kristály lámpabúrákon és – természetesen – rengeteg karácsonyfán elhelyezett fényfüggönyöket. Az útvonal 1,7 kilométer hosszú, a szikrázó Lederer-toronytól, az adventi koszorún, a Stadtplatzon lévő csillogó Jézuska, a sétálóutcákban található pompás gömbökön és édességeken át a Kaiser Joseph Platzig.

A Stadtplatzon található Bergweihnacht meglátogatása és egy kitérő a Ledererturm tetején található Jézuska lakószobájába is a kötelező program része.

Találkozás Jézuskával Steyrben

Ami valójában csak a költészetben létezik, az a steyri „Altstadt Steyr” adventi vásár látogatói számára a valóságban is megtörténhet: találkozhatnak a steyri Jézuskával, aki a piacon sétálgat a kunyhók és bódék között, és pompás jelmezével minden korosztályt megörvendeztet. Amit még a Christkindlstadtba látogatóknak mindenképpen látniuk kell: a Christkindlmarkt a kézműves és dizájner termékekkel, valamint az „1. Osztrák Karácsonyi Múzeum” a Christkind kalandvonattal és az angyalok műhelyével. Természetesen kihagyhatatlan a Christkindl zarándokhely meglátogatása, ahol jászolok és a hagyományos karácsonyi postahivatal található.

Hangulatos adventi vásárok a Salzkammergutban

Adventmarkt in St. WolfgangWolfgangsee (c) Österreich Werbung/Lisa Eiersebner

A béke és a remény fényeként a nagy lámpás a Sankt Wolfgang előtti tavon lebeg és hirdeti – itt az ideje a Wolfgangsee adventjének. A hangulat és a salzkammerguti helyszínek miatt oly népszerű az advent a három Wolfgangsee-városban: 2023-ban november 17-től december 23-ig szerdától vasárnapig (St. Wolfgang) és csütörtöktől vasárnapig (St. Gilgen és Strobl), valamint december 8-án kerül megrendezésre. Különösen romantikus az utazás a három város között a tavon át az adventi hajón.

A történelmi Trinkhalle-ban a kézművesek hangulatos karácsonyi vásárával Bad Ischl a kulturális fővárosi év kezdete előtt nem sokkal ünnepli a 2023-as adventet.

Erdei karácsony a fák tetején

Villódzó fények vezetnek a hatalmas fák között a téli Sauwald erdőbe a Felső-Duna-völgyben. A kopfingi Baumkronenweg (fák tetején vezető út) a Waldweihnacht (erdei karácsony) helyszíne: művészi kézműves termékeket kínáló standok, hangulatos zene, sült kolbász és gesztenye illata. Melegítse kezét a pattogó tűz mellett, miközben a mesemondó régi időkről mesél, és az erdő csendesen keretezi a csodálatos téli romantika látványát.

Az Erdei karácsony a Fák tetején tanösvényen 2023. november 17-től öt hétvégén péntektől vasárnapig és ezen felül december 7-én, csütörtökön is nyitva tart.

2023. szeptember 26.

Szerző: Hegycsúcso / Fotó: Bad Ischl sütemények (c) Österreich Werbung/Alessandro Zaccaro (fancyfactory.it)

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek