A Berglsteinersee különösen ősszel nyűgöz le mesés színpompájával

A levegő tiszta és friss, a táj pedig látványos színjátékot nyújt a színes levelekkel.

Az egyik legjobb dolog az őszben a gyönyörű természet. A fák lassan színessé válnak, a levegő pedig hűvös és friss.

Szánjon időt arra, hogy élvezze a lélegzetelállító őszi tájat – különleges tippünk, egy séta a Berglsteinersee körül, amely remek módja annak, hogy élvezze a színes pompát. A levegő tiszta és friss, a táj pedig látványos színjátékot nyújt a színes levelekkel.

A nyugalomra és csendre vágyóknak bennfentes tipp a Kramsach és Breitenbach között, 713 méteres magasságban található idilli Berglsteinersee.

A legendás Berglsteinersee lombhullató erdők között, gyönyörű természeti környezetben fekszik. A tó körül egy gyönyörű körút vezet, több pihenővel. A visszaút az erdei úton vezet vissza a kiindulóponthoz.

A Berglsteinersee legendája

Az idilli kis Berglsteinersee, a Gückenbühl-kastély romjainak lábánál fekszik. A tó és a kastély körül sötét legenda szövi fátylait. Egy lovag szép lánya egyszer egy jó, de szegény vadászt szeretett, akit a büszke várúr dühében a kutyákkal kiűztetett a várból, úgyhogy a menekülő ember a tóba esett és megfulladt. A leányt szíven ütötte szerelme sorsa, és gyakran leereszkedett a tóhoz, hogy elsirassa elvesztését. Egyszer, amikor ismét mélabúsan nézett a tóba, a vadász halálsápadt arca jelent meg benne, és magához hívta szerelmét. A lány egy kiáltással a hullámokba vetette magát. Most a szerelmesek a halálban egyesültek, és azóta két kis szigetként, megkövülten emelkednek ki az alpesi tó csendes vizéből.

 

[helpful]

2023. augusztus 18.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotó: Berglsteinersee @TVB Alpbachtal/Mühlbacher

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek