Libegők éjszakája: 6 helyszínen várják a látogatókat

A Mátrában, a Bükkben, a Budai-hegységben és a Bakonyban várják az érdeklődőket.

Július 15-én rendezik meg a Libegők éjszakáját; az országos rendezvényhez az idén hat helyszín csatlakozott, köztük Budapesten a Zugligeti Libegő.

A július 15-én nyolcadik alkalommal megvalósuló eseményen az idén hat helyen lehet késő estig libegőzni. A helyszínek között van a Zugligeti Libegő mellett a mátraszentistváni Sípark, a lilafüredi Libegőpark, a sástói Oxygen Adrenalin Park, az eplényi Síaréna Vibe Park és a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark, amelyek szombaton késő estig nyitva lesznek.

A BKV Zrt. hétfőn az MTI-vel azt közölte, hogy a Zugligeti Libegő drótkötélpályája 1040 méter hosszú, a két állomása között pedig 262 méter a szintkülönbség. Hegymenetben a főváros legmagasabb pontjának közelébe, a János-hegyre lehet feljutni, völgymenetben pedig Budapestre kínál egyedi kilátást. A felvonó egész évben működik, de éjszaka csak a Libegők éjszakáján, július 15-én 19 óra és július 16-án 1 óra között.

Az eseményre a 4000 forintos retúrjegyek elővételben megvásárolhatók a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban. Az elővételben el nem adott jegyek a rendezvény napján a Deák téri Múzeumban 16 óráig, a helyszínen, a Zugligeti Libegőnél 17 óra 30 perctől kaphatók. A jegyeket csak készpénzért lehet megvásárolni, az utazás 3 éves kor alatt ingyenes – emelik ki a közleményben.

Az eseményről bővebb tájékoztatás olvasható a BKV honlapján, a https://www.bkv.hu/hu/content/libegok_ejszakaja_ejszakai_libegozes oldalon.

A Libegők éjszakáján a Zugligeti Libegő a 291-es buszon kívül az R158-as retró járattal is megközelíthető, amely a Széll Kálmán tér és Zugliget között közvetlenül, megállás nélkül szállítja az érdeklődőket a rendezvény ideje alatt.

2023. július 8.

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek