Újra lehet szánkózni és síelni a Normafán

A magyar sísport 1890-ben a Normafánál született meg.

Sportolásra alkalmas szórt hóval várja a szánkózni, sífutni vágyókat a Normafa.

A behavazott részek ingyenesen használhatók, de a későbbiekben a Szent Anna-kápolna melletti sífutópálya – hasonlóan más síterepekhez – díjkötelessé válik, igaz, akkor majd a jegyhez a karbantartott és este kivilágított pályán kívül öltözési, zuhanyozási lehetőség is kapcsolódik.

Az Anna-réti szánkópálya, amely a közkedvelt játszótér alatt található, a későbbiekben is ingyenesen használható.

A lesiklópálya még nem üzemel, de remélik, a következő években ott is elkészülhet a felújítás.

A pályák kizárólag saját felelősségre használhatók, a havas területre belépéssel mindenki elfogadja a házirendet, mely a www.normafapark.hu oldalon található.

A Vasas síház is megújult a Normafánál

A Normafánál 2022.december 22-én ünnepélyesen átadták a Vasas teljesen megújult, a terasszal együtt 400 négyzetméteres, kétszintes síházát, amely a klub északisízői mellett a szabadidő-sportolókat is szolgálni fogja.

A Vasas síszakosztálya 70 éve alakult meg, normafai síháza pedig 1974 óta üzemel, hosszú évtizedek óta szolgálja ki a klub északisí-sportolóit és több ezer gyerek számára biztosít sportolási lehetőséget. Közel ötven év elteltével elengedhetetlenné vált a főépület rekonstrukciója, amely másfél éves kemény munka eredményeként valósult meg.

A síház 1974 óta üzemel a Normafán, eredetileg felvonulási épületnek készült, hogy aztán a Vasas használatába kerüljön hosszú évtizedekre, mostantól pedig teljesen megújult formában szolgálja tovább a szakosztályt.

2022. december 22.

Címlapfotó: A Vasas megújult síháza a Normafánál 2022. december 22-én. MTI/Kovács Tamás

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek