Megnyílt az eplényi sípálya – nemcsak síelni lehet

Két felvonó üzemel a síarénában.

Megnyitotta kapuit az eplényi sípálya szerdán, két felvonó üzemel a síarénában – közölte a létesítmény üzemeltetője.

A Síaréna Vibe Parkban az A1-es, valamint a T1-es tanulópálya várja a sízni és snowboardozni vágyókat, működik a négyüléses lift és a tanulólift.

A tartós fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően 29 hóágyúval állítják elő a havat, amely jelenleg mintegy 70 centiméter vastagságú.

Az eplényi síaréna a szezonnyitó napján, 2022. december 14-én. MTI/Vasvári Tamás

Az eplényi sípályával ellentétben három sípálya nem fog kinyitni a szezonra Magyarországon, hiába rendelkezik sífelvonóval.

A Kékestetői Sícentrum technikai okok miatt nem üzemel majd: nem tudják megoldani a hóágyúk vízellátását, ezáltal a sípályák behavazását, pedig az 1014 méteres csúcsról induló pálya a legjobb az országban.

Dobogókő szintén nem működik, a terep évek óta hóhiánnyal küzd, amit csak intenzív hóágyúzással lehetne megoldani. Ráadásul a régi liftet már megszüntették, az új építése azonban még nem kezdődött meg.

A szilvásváradi kis sípálya sem fog megnyitni a télen.

Marad tehát Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Sátoraljaújhely, Bánkút és Pécs, ezeken a helyszíneken készülnek a szezonra.

2022. december 14.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotó: Hódeszkások az eplényi síarénában a szezonnyitó napján, 2022. december 14-én. MTI/Vasvári Tamás

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek