Megújultak a kerékpárutak a Pilisben és a Visegrádi-hegységben

Pilis Bike hálózat útvonalai az ország leglátogatottabb erdei kerékpárútjai közé tartoznak.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt években 350 kilométer erdei kerékpárutat jelölt ki a Budai- és a Visegrádi-hegységben, illetve a Pilisben. Ez a Pilis Bike hálózat, amelyet évente több tízezren használnak, és útvonalai az ország leglátogatottabb erdei kerékpárútjai közé tartoznak. A társaság 45 kilométert – a Pilis Bike közel tizenöt százalékát – újított fel 2022 nyarán és őszén.

A negyvenöt kilométernyi erdei kerékpárút nagy része új aszfalt-, illetve zúzottköves burkolatot kapott.

A felújítás összesen több mint nyolcvanezer négyzetméternyi burkolatot érintett. A burkolat mellett számos helyen megoldódott az alámosott, és ezért megcsúszott útpálya vízelvezetése, az útalap és a földművek megerősítése. A projekt fontos része volt az erdőt védő sorompók kerékpárosbarát megoldással történő átalakítása.

A Pilisi Parkerdő – küldetésével összhangban és rendszeres erdőkezelési tevékenységén túl – az elmúlt évtizedben számos beruházást hajtott végre, hogy a Budapest környéki erdők a lehető legjobban és legtermészetesebben szolgálják az itt lakó több mint hárommillió ember és az ide látogató turisták kikapcsolódását. A több mint egymilliárd forintos, négy hónapig tartó kerékpárút-fejlesztési beruházás az erdei turizmusban újszerűnek számító igényre ad választ, amikor a sportolók mellett az amatőr és családos kerékpár túrázók számára is jól használható infrastruktúrát hozott létre az ország leglátogatottabb erdőterületén.

2022. november 19.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotó: A visegrádi fellegvár (j) és a Salamon-torony (b), háttérben a Pilis és a Szentendrei-sziget 2020. december 5-én. MTI/Máthé Zoltán

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek