Nagy változások lesznek a magyar határhoz közeli síterepen

Ökológiailag példaértékű turizmus célpontjaként pozícionálják újra.

Alsó-Ausztria tartomány 2021 decemberében vette át az Ötscher-felvonókat, amelyek jövedelmezőség hiányában a bezárás szélén álltak. Most bejelentették, hogy a tartomány 2023 októbere után is üzemeltetni fogja a Lackenhofban (Scheibbs kerület) található Ötscher-felvonókat.

Lackenhofot az egész éves ökológiai turizmus célpontjaként kívánják újrapozícionálni – áll a közleményben.

A 2021. év végi teljes átvételt követően a 20 alkalmazott 2023. október végéig határozott idejű munkaszerződései mostantól határozatlan idejűvé válnak. „Hosszú távú elkötelezettséget vállalunk az Ötscher-felvonók mellett” – Jochen Danninger (ÖVP) gazdasági és idegenforgalmi tartományi tanácsos.

Lackenhof a „természetközeli alpesi turizmus kirakatává” válik.

Lackenhof, Ötscher © Niederösterreich Werbung/ schwarz-koenig.at

A meglévő vállalkozások is hajlandóbbak befektetni kínálatuk minőségébe és például a vendégágyak korszerűsítésébe. Danninger szerint egy finanszírozási felhívás keretében tizenegy projektre 190 000 eurót hagytak jóvá, amely 860 000 eurós beruházást indíthat el.

A hegyi vasút a beruházások alapfeltétele, ezért a tartomány „egyértelmű jelzést küld a befektetőknek, a regionális vállalkozóknak és a Lackenhofban dolgozóknak: „Alsó-Ausztria hosszú távon elkötelezi magát Lackenhof am Ötscher felvonóüzemeltetőjeként” – hangsúlyozta Danninger.

A Mostviertel 800-900 ágyas kínálata jelenleg főként az egy- és kétcsillagos szegmensben található.

Lackenhofot az egész éves, ökológiailag példaértékű turizmus célpontjaként pozícionálják újra, a 467 pályázatot benyújtó, a síterület jövőjéről szóló ötletverseny tíz díjazott javaslata alapján – mondta Markus Redl, az ecoplus Alpin GmbH és az Ötscherlifte ügyvezető igazgatója. A vendégek vonzása érdekében szükség van a szálláshelyekbe történő beruházásokra – mondták.

 „Szeretnénk a hely hagyományait és a múlt idők pompáját a 21. századba átültetni, és mindenekelőtt lehetővé tenni az emberek számára, hogy nyáron és télen egyaránt pihenhessenek és megtapasztalhassák a természetet”

– magyarázta Danninger.

Lackenhof síterepén idén a téli szezon a tervek szerint december 8-án kezdődik.

2022. november 3.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotó: Ötscher © Niederösterreich-Werbung/Michael Lieber

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek