Bajorországban tíz százalékkal drágul a síelés

A szomszédos tiroli síterepeken is hasonló a helyzet.

A bajor-osztrák határ mindkét oldalán lévő síközpontokban átlagosan tíz százalékkal lesz drágább a síelés a következő télen.

Ezen túlmenően az üzemeltetők költségcsökkentő intézkedésekkel készülnek az energiaköltségek emelkedésének mérséklésére. Ezek a hóágyúzási idők lerövidítésétől kezdve az ülésfűtés csökkentésén át az éjszakai síelés elhagyásáig terjednek, ahogyan arról hat síközpont számolt be kérésünkre.

Garmisch-Partenkirchenben például az előző szezonhoz képest 50 euróról 55 euróra emelkedik az egynapos felnőtt síbérlet ára, a karácsonyi szezonban és a tavaszi szünetben pedig két euró felárat kell fizetni. Nagyon hasonló a helyzet az Achensee-nél fekvő tiroli Christlum síközpontban, amely a felső-bajorországi síelők körében népszerű: egy felnőtt jegy az eddigi 50 euró helyett 55 euróba kerül.

A Bergbahnen Oberstdorf Kleinwalsertalban – az Allgäuban és Vorarlbergben található hat terület német-osztrák fúziója – a napi síbérlet is öt euróval, azaz közel tíz százalékkal drágul, az új ár 57,50 euró lesz. „Ez az iparági átlag” – mondják a síközpontok vezetői.

Valóban: ez Kitzbühelre és a szomszédos síterepekre, Kirchbergre és Mittersillre is vonatkozik: „A jegyárakat a magas energiaköltségek miatt kilenc-tíz százalékkal módosították az előző évhez képest” – mondja a KitzSki szövetség szóvivője.

2022. november 1.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotó: Kitzbühel (c) Österreich Werbung/Tirol Werbung/Wolfgang Ehn

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek