Megkezdődött a Pitztal-gleccseren a síszezon

2 felvonó, 5 pálya és 6 kilométernyi tiszta havas szórakozás.

A tiroli Pitztal-gleccser 3440 méter magasra nyúlik fel, így ez Ausztria legmagasabban fekvő gleccsersíterepe, és egyben a legmagasabb pont Ausztriában, ahová felvonóval el lehet jutni.

Idén október 1-én kezdődik a síelés a Pitztal-gleccseren.  A hegyi felvonók októberben naponta reggel 7 és délután 4 óra között üzemelnek.

A Gletscherexpress és a Wildspitzbahn naponta 7:00 órakor nyit. Reggel 9:00 órakor a Gletscherseebahn és a Mittelbergbahn is üzembe áll. Öt különböző, összesen 6 km hosszúságú pálya áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére naponta 16:00 óráig.

A DACH TIROLS 3440 Café naponta 9.30-tól 15.30-ig kínálja Ausztria legmagasabb cukrászdájának kulináris finomságait.

A 2022/23-as téli szezon hivatalos kezdetét a Pitztal Glacier Open jelenti október 28. és 30. között, széleskörű kísérőprogrammal: ezen a hétvégén a Pitztal-gleccseren mindenki kipróbálhatja a síelést, snowboardozást, sífutást és sítúrázást, és ingyenesen tesztelheti a vezető sportmárkák legújabb felszereléseit. Ezenkívül van egy lavinatudatossági tanfolyam is.

Október 29-én, szombaton Chris Steger ad koncertet a Kristall gleccser étteremben. Október 30-án, vasárnap bárki, aki szeretné fejleszteni freestyle tudását, ingyenes edzést kaphat az ÖSV korábbi sportolójától, Lisi Gramtól. Ezt követően egy jam session lesz egy versennyel egybekötve.

2022. október 10.

Szerző: Hegycsúcso / Fotó: Pitztal gleccser (c) Österreich Werbung/ Tourismusverband Pitztal/Simon Schnegg

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek