2022/23-as téli szezon legjobb sporteseményei Tirolban

Szurkolás Tirol lenyűgöző hegyi tájain, plusz jó hangulat a célban.

A tiroli telet nem csak a nyaralók értékelik a sportolás vagy a pihenés miatt. Az élsportok elitje is minden évben ellátogat az Alpok szívébe, és síelésben, síugrásban és sífutásban a csúcsteljesítményekért és a legjobb helyekért küzd.

A 2022/23-as alpesi téli sportnaptár áttekintése Tirolban:

Audi FIS Sí Világkupa megnyitó Sölden: 2022. október 22-23.

A nemzetközi síversenyzés sztárjai október végén a Rettenbach-gleccseren megrendezésre kerülő AUDI FIS Sí Világkupa megnyitóján ünneplik a téli világkupa kezdetét, ez egyben a söldeni téli szezon kezdete is. „Ladies first” – 2022-ben is a legjobb női síelők nyitják az izgalmas versenyhétvégét az óriás-műlesiklással, a férfiak hagyományosan vasárnap következnek.

Az egyedülálló síelős látványosságra szeptembertől lehet jegyet váltani.

FIS Freeski Világkupa Stubai: 2022.11.18-19.

Látványos ugrásokat és kemény csatákat ígér a Stubai-gleccseren rendezett Freeski Világkupa. © Tirol Werbung/GEPA

Idén is 20 nemzet mintegy 100 indulóját várják a Stubai-gleccseren megrendezésre kerülő FIS Freeski Világkupára, köztük számos olimpiai bajnokot.

A világ legjobb freeskierjei hatodik alkalommal teszik próbára tudásukat a tökéletesen előkészített Stubai Zoo Snowparkban, és küzdenek meg a világkupa-szezon első slopestyle pontjaiért.

Műlesiklás világkupa Innsbruck Igls: 2022.12.02.-04.

A világ legjobb sportolói egyesben, párosban és sprint versenyszámokban idén télen is megmérkőznek az Innsbruck-Iglsben található műlesikló pályán az idei szánkó világkupa rajtjánál.

Az 1270 méter hosszú, 14 kanyarral és körforgalommal rendelkező pályán a helyi versenyzők ismét megpróbálják majd megismételni tavalyi legjobb teljesítményüket.

BMW IBU Biatlon Világkupa Hochfilzen: 2022.12.07-11.

Abszolút fix pont a biatlonnaptárban: a biatlon világbajnokság Hochfilzenben. © Tirol Werbung/GEPA

A Pillerseetal egyik legnagyobb sporteseménye, és a biatlon naptár abszolút fix pontja: a Hochfilzeni Biatlon Világkupa. A világ elit biatlonistái versenyeznek a legjobb helyekért a tömegrajtos, sprint és váltó versenyeken a férfiak és nők számára, és izgalmas versenyeket garantálnak a világ minden tájáról érkező látogatóknak.

A rendezvény hétvégéjét nagyszerű kísérőprogramok teszik teljessé.

Vierschanzentournee Innsbruck: 2023.01.03-04.

A sport csúcspontja az év elején: a Bergisel síugrás az innsbrucki Four Hills Tournament részeként. © Tirol Werbung/EXPA

Ez az év kezdetének sporteseménye: a Négysáncverseny, amely hagyományosan január elején a Bergisel-ugrással ér véget Innsbruckban. A túrára 2023-ban 71. alkalommal kerül sor, és a rajongók ismét látványos ugrásokat láthatnak a legjobb sportolóktól magasan Innsbruck teteje felett.

A 134 méter magas ugratóról a sportolók nemcsak a „boszorkány üstjébe” néznek le, hanem közvetlenül Innsbruck városára és a Nordkette lenyűgöző hegyi hátterére is.

AUDI FIS Sí Világkupa hölgyek St. Anton am Arlberg: 2023.01.14-15.

Jó hangulatot és remek támogató programot ígér a St. Anton am Arlbergben zajló női sí Világkupa. © Arlberg Kandahar Race

Tiszta adrenalin várja a nézőket a St. Anton am Arlbergben megrendezésre kerülő AUDI FIS női sí Világkupán. A világkupa egyik legkeményebb pályáján, a Karl Schranz versenypályán a világ legjobb női versenyzői bizonyítják bátorságukat lesiklásban és szuper-G-ben, és küzdenek a dobogós helyekért.

A szurkolók nagyszerű hangulatra számíthatnak a célban és remek kísérőprogramra a történelmi Kandahar versenyen.

FIS Alpesi Junior Sí Világbajnokság St. Anton am Arlberg: 2023. január 16-25. 

A „(Y)our next step” mottóval a FIS Alpesi Junior Sí Világbajnokság (#JWSC23) első alkalommal kerül megrendezésre St Antonban és Tirolban, közvetlenül a női világkupa után.

A világ legjobb 16 és 21 év közötti fiatal sportolói közül több mint 500-an 80 nemzetből néznek szembe az első nagy kihívással a világkupa pályáin.

83. Nemzetközi Hahnenkamm verseny Kitzbühel: 2023. január 16-22. 

2023. január 16. és 22. között a kitzbüheli Streif-en rendezik meg a legendás férfi Hahnenkamm versenyt. © Tirol Werbung/EXPA

Ez a versenynaptár egyik csúcspontja: a férfiak nemzetközi Hahnenkamm-versenye Kitzbühelben. A világ legjobb síelői minden évben az Alpok leglegendásabb sportvárosába utaznak, hogy megmérettessék magukat a „Streif” kihívásán.

A lesiklással, szuper-G-vel és szlalommal a rajongók 2023-ban 83. alkalommal számíthatnak látványos síhétvégére Gamsstadtban.

FIS Nordic Combined Triple Seefeld: 2023. január 27-29.

Seefeld 2023 január végén három napra az északi síelés Mekkájává válik. Immár tizedik alkalommal küzdenek meg a világ legjobb északi kombinációs sportolói a győzelemért – és a dupla világkupa-pontokért – az Alpok egyik legjobb sífutóhelyén megrendezett Nordic Combined Triple versenyen.

Az érdekes versenyformának köszönhetően a vasárnapi utolsó futamig izgalmas lesz a sportolók és a nézők számára.

Freeride World Tour Fieberbrunn: 2023. március

A Fieberbrunn-i Freeride World Tour látványos futamokat ígér a világ legjobb freeridereitől. © Tirol Werbung/FWT Fieberbrunn

A világ legjobb freeride-versenyzőinek látványos futásait ígéri a Freeride World Tour, amely várhatóan 2022/23 telén, március 11-én ismét megáll Fieberbrunnban. És így továbbra is az egyetlen turnéállomás a német nyelvterületen. A Wildseeloder meredek és sziklás északi lejtőjén hagyományosan a világbajnoki címekért folytatott küzdelem elődöntőjére kerül sor.

A világ elit freeridereinek 40 percig kell emelkedniük, mielőtt a 2118 méteres csúcsról lezuhannak a lejtőre, leküzdve a 70 fokos lejtő meredekségét és a 620 méteres magasságot. Valóban egy esemény sportolóknak és nézőknek egyaránt! Pontos dátum és részletek bejelentése később történik.

2022. szeptember 28.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotó: FIS WC Sölden © Tirol Werbung/GEPA

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek