Drágulnak a magyarok kedvenc síterepei

Lerövidítik az üzemidőt és megszüntetik éjszakai síelést.

Az energiaválságban energiafalóként kritizált felvonó- és kötélpálya-üzemeltetők a következő téli szezonban emelni fogják az árakat: A drótkötélpálya-üzemeltetők tíz százalék körüli emelésről beszélnek – írja az ORF.

A drótkötélpálya-üzemeltetők komoly arccal tekintenek a télre: Az energiaköltségek nemrégiben minimum megnégyszereződtek.

Karl Fussi, Kreischberg vezetője szerint a cégek igyekeznek minden megtakarítási lehetőséget kihasználni: korlátozzák az üzemidőt és az éjszakai síelést, vagy kevesebb műhavat használnak.

Az árak is emelkedni fognak – átlagosan mintegy tíz százalékkal.

Stájerország legnagyobb síterepén, a Schladming környéki régióban a főszezonban 68 euróba kerül majd egy napijegy, Kreischbergben körülbelül tíz euróval lesz kevesebb, a kisebb síterepeken még mindig jóval olcsóbb lesz.

Azok, akik online foglalnak és kihasználják az akciókat, néha olcsóbban megúszhatják, mondja Georg Bliem a Planai felvonókról: „Nálunk például 58 euró és 68 euró között mozog az online napijegyek ára, ami persze attól függ, hogy melyik nap megyek síelni, mikor foglalok, és még számos akció van”.

Az üzemeltetők pénzügyi könnyítést remélnek az úgynevezett energiaköltség-támogatási törvénytől is, amely az energiaigényes vállalatok támogatására szolgál – de még mindig nem világos, hogy ki mennyit és mikor kap.

2022. szeptember 3.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotó: Österreich Werbung/Karl Steinegger

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek