Már most látszik, drágul a síelés Ausztriában – Karintia különösen érintett

Az energiaválság következményei az osztrák síközpontokat is sújtják.

A tél még messze van, de már most látszik, hogy az energiaválság következményei az osztrák síközpontokat is sújtják. Mivel a mesterséges hó magas energiaköltségeket okoz, máris nyolc százalékos vagy még nagyobb áremelkedésről beszélnek a felvonójegyek esetében.

Több hegyi vasút még mindig habozik a jegyárak megállapításával. A karintiai síterepek pénzügyi támogatást követelnek az államtól.

  • A Heiligenblut weboldalán már most látható, hogy a felnőtteknek szóló napijegy ára 5 euróval emelkedett.
  • Katschbergen is valószínűleg 3,50 eurós felárat kell fizetni, de ez még magasabb is lehet.
  • A Turracher Höhe-ről még nincs információ arról, hogy változnak-e és hogyan változnak az árak.
  • A nassfeldi kötélpályák a jövő hét folyamán hirdetik ki a téli árakat.

Az áremelkedés oka nemcsak az energiaköltségekben, hanem a kapcsolódó munkaerőköltségekben is keresendő. Ezek akár 900 százalékkal is emelkedtek, mondta Wolfgang Löscher, a TopSkiPass GmbH ügyvezető igazgatója és a karintiai kötélpálya ipar elnökhelyettese – írja az ORF karintiai kiadása.

Az ORF kérdésére Löscher elmondta, hogy a szélsőséges áremeléseket nem akarják teljes egészében áthárítani a fogyasztókra – de az áremeléseket továbbra sem lehet megkerülni:

„A következő télre az áremelések nyolc százalék körüliek lesznek, ami önmagában véve meglehetősen optimista számítás. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt az áremelkedést nem tudjuk teljes egészében áthárítani ügyfeleinkre. Igyekszünk kompromisszumot kínálni, reméljük, hogy az áremelkedés ügyfeleink számára is elviselhető.”

Az ár kiszámításakor ügyeltek arra, hogy az áremelkedés ne haladja meg az infláció mértékét.

A TopSkiPass-szal 31 karintiai és kelet-tiroli síterepen síelhet. A felnőtt éves bérlet ára 699 euróra, azaz 44 euróval emelkedett az előző évhez képest.

2022. augusztus 11.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotó: Nassfeld (c) Nassfeld/Martin Lugger

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek