Több újdonság várja Tokaji Borvidékre látogatókat

A Tokaji Borongoló utasai a pincékben megihatnak egy-egy pohár bort.

A Volánbusz speciális buszjáratokkal segíti a borturizmust Tokaj-Hegyalján

Újdonság a most elindul a Tokajbusz, amely a tokaji és a szerencsi vasútállomást érintve Tokaj-Hegyalja több településén – köztük Mádon – is megáll. Ezek a péntektől vasárnapig közlekedő járatok, amelyek vasúti és távolságibusz-csatlakozást is biztosítanak, még vonzóbbá tehetik a térséget.

A Volánbusz úgy alakította ki a nyári időszámítás alatt kétóránként közlekedő Tokajbusz-járatok útvonalát, hogy azok érintsék a történelmi borvidék fontosabb turisztikai látványosságait.

A járatokról Tokaj és Szerencs vasútállomáson át lehet szállni a személyvonatokra és az InterCity vonatokra Miskolc és Nyíregyháza irányába egyaránt.

A buszok megállnak a boráról híres térség nagyon sok településén, amelyek pincéiben az utasok megihatnak egy-egy pohár bort.

Az új járatoknak köszönhetően javul a fontosabb látványosságok elérhetősége közösségi közlekedéssel, és nő az eljutási lehetőségek száma a térségbeli településekről Tokajba és Szerencsre.

A „Tokaji Borongoló” autóbuszok a Tokaj-Bodrogkeresztúr-Mád-Tállya-Rátka-Szerencs, a Szerencs-Rátka-Tállya-Mád-Bodrogkeresztúr-Tokaj-Tarcal és a Tarcal-Tokaj útvonalon közlekednek péntek esténként, valamint a szombat és vasárnap késő délelőttől késő estig terjedő időszakban.

Megújult a Tokaji Borvidék egyik legszebb utcája

A Mádon élőknek és a településre látogatóknak is fontos találkozási pont lesz a község megújult főutcája.

A Tokaj-Hegyalja kiemelt turisztikai térség, ezért számos fejlesztés van folyamatban a környéken. Így olyan beruházások valósulhatnak meg, mint a 37-es út kétszer kétsávosra bővítése Szerencsig.

2022. augusztus 4.

Szerző: Hegycsúcsok / Fotó: A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mád megújult főutcája az avatás napján, 2022. augusztus 3-án. MTI/Vajda János

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek