Dolomitok hangjai: Koncertek egyedülálló természeti környezetben

A "Dolomitok hangjai" zenei fesztivál 2022. augusztus 22-től 17 előadással vonzza a látogatókat Trentino hegyvidéki világába.

A „Dolomitok hangjai” zenei fesztivál látogatói egy kicsit közelebb érzik magukat a mennyországhoz, amikor klasszikus, jazz és világzenét hallgatnak 1200 méter magasan a tengerszint felett, hófödte háromezer méteres csúcsok között.

A 27. hagyományos trentinói hegyvidéki rendezvényen mind a 17 koncertre 2022. augusztus 22. és szeptember 23. között a szabadban, egy alpesi réten vagy egy menedékház előtt kerül sor.

A dress code meglehetősen laza, elvégre az „esemény helyszínét” előre meg kell mászni.

A művészek és a közönség együtt sétálnak a helyszínre, és egyedülálló természeti háttérrel jutalmazzák őket. Így nem meglepő, hogy a fesztivál 1995-ös kezdete óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Idén nemzetközileg elismert művészek lépnek fel a Dolomitok völgyeinek különböző helyszínein. A koncertekre általában 12 órakor kerül sor, és a zenei túrázás kivételével ingyenesek. A látogatókat az „Amsterdam Sinfonietta” klasszikus koncertje (augusztus 26.) vagy a „HalliGalli Quartet” jazzdallamai (szeptember 9.) várják. A Vittorio Ghielmi és Graciela Gibelli által alapított „Il Suonar Parlante Orchestra” szeptember 5-én a cigánybarokkot játssza a legjobb formájában. A két zenész már olyan nemzetközi színpadokon lépett fel, mint a Berlini Filharmónia vagy a Salzburgi Ünnepi Játékok.

Emellett a szeptember 10-12. közötti zenei trekking is a rendezvény egyik csúcspontja, amelynek keretében augusztus 24-én a Berlinben élő fiatal dél-afrikai Alice Phoebe Lou ad koncertet. Az „ardeTrio”, amely szeptember 16-án lép fel, Danusha Waskiewicz brácsaművész és Markus Däunert csellóművész, két másik német zenész, akik szintén részt vesznek a fesztiválon.

Különleges hangulatú lesz az augusztus 29-i napfelkelte-előadás, amikor több művész a Prà Martinon, 2060 méteres magasságban ünnepli fellépését.

2022. július 21.

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek