Fenyőerdők, kristálytiszta patakok, vad szurdokok, festői alpesi legelők: 25 éves a Kalkalpen Nemzeti Park

Itt van Ausztria utolsó nagy erdei vadonja.

A Kalkalpen Nemzeti Park idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.

A kiterjedt erdőkkel, kristálytiszta patakokkal, vad szurdokokkal és festői alpesi legelőkkel tarkított táj nemcsak szép látványt nyújt, hanem élőhelyet is biztosít számos ritkaságszámba menő állat- és növényfajnak.

A Kalkalpen Nemzeti Parkot Felső-Ausztria délkeleti részén 1997-ben alapították. Az elmúlt néhány évben folyamatosan nőtt, jelenlegi mérete körülbelül 21 000 hektár. A fajok védelméhez és az emberek rekreációjához értékes módon hozzájáruló területek bővítését fontolgatják.

A  Kalkalpen Nemzeti Park Ausztria utolsó nagy erdei vadonját védi. A nemzeti park alapterületének négy ötöde lucfenyővel, jegenyefenyővel és bükkfákkal borított.

A nemzeti park felfedezése nagyszerű program. A túrázás célpontjai lehetnek a kulináris finomságokkal csábító alpesi menedékházak, a hegyi kunyhók egész sorát érintő, 150 km hossz távolsági túraút (Kalkalpenweg)

Az itteni hegyek és erdők az egyetlen hiúzpopuláció élőhelyei az osztrák Alpokban. Az érdeklődők vezetett túrákon indulhatnak a félénk állatok birodalmába. A Hiúz-ösvény (Luchs-Trail), amely egy 11 szakaszból álló távolsági túraútvonal, szintén a különleges állatok nyomában vezet.

Aki szeretné elmélyíteni tudását a nemzeti parkról, annak feltétlenül útba kell ejtenie az Ennstalban található látogatói központot (Nationalpark-Besucherzentrum Ennstal), amely Reichraming és Großraming közötti fekvésével nagyszerű kiindulópontot jelent a Kalkalpen Nemzeti Park felfedezéséhez.

Alpesi fenyőerdők gyógyítói a Hetedhétshopban

2022. július 10.

Szerzó: hegycsúcsok / Fotó: (c) Österreich Werbung/Ulli Cecerle-Uitz

hetedhetshop.hu

Kövess minket!

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek